Nadat Kevin Scholten bij vele andere zenders had gedraaid vond hij het wel welletjes om te draaien voor iemand anders. Samen met John van der Meer, John van Hattem, Mario van der Meer en Ron Gerritsen ging Kevin in gesprek voor het opzetten van een radio zender. Al snel besloten zij om MonteCarloRadio terug in het leven te roepen aangezien dit de zender was van de opa van Kevin die helaas niet meer in ons midden is en die wel de droom had MonteCarloRadio een verder leven te bieden.

Alles werd in orde gemaakt en op 2 september 2009 gingen de eerste klanken het internet op, wel non-stop maar de muziek was te horen. De dj`s besloten 9 september 2009 officieel te starten met de uitzendingen van MonteCarloRadio met Kevin achter de microfoon. Al snel gebeurde het geen wat Kevin Scholten nooit verwacht had! We werden benaderd door de media, een stukje voor in de krant, op televisie bij RTV Utrecht en op radio bij de lokale omroep RADIO M (zie de fragmenten en het krantenstuk hieronder). Op 9 september 2009 om 19:00 begon het feest, gefeliciteerd je hebt hem gevonden welkom bij MonteCarloRadio klonk er door de huiskamer bij John van der Meer. Al snel stroomden de verzoekplaten binnen en was het een groot feest, het was een drukte van belang want ondertussen werd het feest gefilmd en opgenomen door de collega`s van RTV Utrecht, het was een spetterend feest en MonteCarloRadio was geboren.

Al snel voegde Ankie zich bij het team van M.C.R. omdat zij het radiogevoel miste, het team was compleet en MonteCarloRadio zette zich voort, toen niet alleen op de Radio maar ook op de Utrechtse Bazaar, dit stopte helaas na 2 jaar, waarna er ook een aantal dj`s MonteCarloRadio hadden verlaten.

Een nieuw team werd in maart 2011 samengesteld en samen met José, Sharona, Henny, Dicky en Kevin werden de uitzendingen van MonteCarloRadio hervat, natuurlijk ging dit niet zonder slag of stoot maar MonteCarloRadio was terug. Al snel werd er veel veranderd, de kwaliteit werd verbeterd maar ook de techniek rond om de website werd aangepast. Ook na die tijd zijn er mensen bijgekomen maar ook mensen weggegaan, inmiddels zijn we een paar jaar verder en draaien we met de huidige samenstelling, Kevin, Josè, Ankie, Otto, Henny en de terugkerende Toon en Dicky. Met dit team draait MonteCarloRadio momenteel en zorgen zij voor gezelligheid.Klik hier voor de tv link op RTV Utrecht